Az Esti Kérdés munkatársai

Garas Ildikó

Svédország

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Huszárszky Zsuzsi

Magyarország

A hazai könyvpiac új vagy régi megjelenéseit kutatja fel és mutatja be az oldalunkon. Zsuzsi egy vérbeli könyvmoly, a gyerekei pedig nem estek messze a fájuktól: náluk minden megtalálható. Mindenről tud, mindenre odafigyel – már ami a gyerek- és ifjúsági könyveket illeti. Kiskamasz fiának és nagyobbacska lányának az elmúlt 15 évben rengeteg esti mesét olvasott, és ennek megfelelő készletet gyűjtött össze. Minden esti kérdésre tudja a választ.

Móra Emese

Belgium

Hétévesen kezdett regényeket olvasni, mert mire hazaért gyalog a falusi könyvtárból már minden nála lévő könyvet kiolvasott. Az olvasás szeretete azóta is kíséri de Csongrád megyét később Budapestre, majd öt éve Belgiumra cserélte. Így ma már három magyar-flamand kétnyelvű gyereknek cipeli haza kilószámra a könyveket biciklivel és gyerek(könyv)szállító utánfutóval. Szereti megosztani a kincseket amiket talál, ezért nagyon régóta vágyik arra hogy a kedvenc holland/flamand meséit magyarul is viszontlássa gyerekszobák padlóján szétdobálva.

Nagy Petra Júlia

Magyarország

Lecserélendő szöveg és kép

Páva Rita

Németország

Interkulturális pszichológus, gender szakértő, jóga oktató és kisgyerekes szülői coach. Két kicsi és egyben kétnyelvű gyerek anyukája. Berlinből tudósít nekünk a német nyelvű, témába vágó mesekönyvekről.

Simonyi Cecília

Illusztráció

Cili igazi világpolgár. Bárhol is él – jelenleg épp Angliában, de ez bármikor változhat – mindig az általunk kiválasztott könyvek illusztrációit elemzi és magyarázza nekünk. Szóval ő az illusztráció-felelős, ami igazán testhez álló feladat számára, mivel maga is illusztrátor. A honlap arculatának a készítője egyben.

Száz Joli

Franciaország

Strasbourgi tudósítónk öt kétnyelvű gyerek anyja. Mivel a legidősebb 20 éves, a legkisebb pedig 6, és a kettő között is van még mindenféle korosztály, így a gyerek-, az ifjúsági és a felnőtt irodalmi kínálatot gyerekei kapcsán egészében felöleli. És az elsővel, tehát idestova húsz évvel ezelőtt kezdte a francia gyerekirodalommal való ismerkedést, és azóta abba sem hagyta. Rajongva szereti a francia kultúrát és annak irodalmát.